Festival Pelamin & Rias Pengantin Tahun 2011 Di Kuala Terengganu

Hai ….aku baru balik dari breakfast lah…sampai2 terus taip kat blog ni..Takut nnti bila keje @amanat2 dari bos dah sampai atas meja…tak sempat plak nak buka..so sementara belum ada lagi…aku curi sikit masa untuk post blog ari ni…Ari aku nak share pasal Festivel Pelamin & Rias Pengantin dimana baru-baru ni berlangsung di seluruh Malaysia, tapi sebab aku duk & bekerja di Terengganu, so aku cite apa yang berlaku kat cni jelah…Sebenarnya, kawan opis aku ni, terpilih untuk jadi model pakaian pengantin masa Festivel tu..Kalau tak kerana member, tak de gak aku gi, sbb “crowded” giler tmpat tu.. Almaklumlah bagi pasangan yang merancang nak kawin memang sesuai g tempat ni..leh gak survey2 baju,survey pelamin, survey pakej yang di tawarkan…Tak ketinggalan juga bagi mereka yang bekeluarga, boleh cuci2 mata…Bukan apa, pelamin yang diaorng dispaly tu mmg cantik sangat lah…siap aku tangkap gmbor…Baju pengantin die pun cantik2..Tapi harga mmg tak yah ckp lah mahal gak ,itu pun selepas di beri diskaun still lagi RM 1,000 ke atas untuk satu baju…Untuk sewa pun blh gak..Tapi untungnya masa festival ni, bagi yang ada butik pengantin, diaorg boleh beli baju pengantin untuk tambahan bagi koleksi pakaian pengantin diaorg dengan harga yang murah.. Sebab masa pembekal bagi diskaun gile2 punyelah… Ada sekali tu, masa model sedang catwalk dengan pakaian pengantin, DJ siap bagi tahu harga sebenar baju RM 1,900.00, tapi dengan adanya festivel ni, pembekal beri diskaun sampai RM 500.00…So baju tu di jual dengan Harga RM 1,400.00…Kira bagus juga lah festivel yang di anjurkan ni. Mereka menyasarkan jualan hampir RM 500,000.00 berbanding tahun lepas hanya RM 300,000.00 sahaja…Oklah aku nak upload gambar2 semasa berada di sana…Jenguk2 lah ek..

Ha, ni pelamin ala2 arab skit

Ha, ni plak tema merah putih, sesape yang berkenan leh lah sewa pelamin mcm ni

Ni pun nice juga…sofa die bleh buat tido laaaa

Ni tema biru putih…sejuk jek mata memandang

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: